I New York finns något för alla

New York är den mest folkrika staden i USA med sina nära 20 miljoner i storstadsområdet och är ett mycket intressant resmål oavsett vad du är intresserad av. I staden finns någonting för alla och är inte helt förvånansvärt ett av de mest populära resmålen bland svenskar. Klimatet är något varmare än i de södra delarna av Sverige och har ofta kalla snöiga vintrar.

Staden räknas som en finansmetropol i världen tillsammans med London och Tokyo och är centrum för finans, försäkring, fastigheter, media och konst i USA. För den sportintresserad hittar man lag som Yankees och Mets i Baseball, Knicks och Nets i Basket, Rangers och Islanders i Hockey, Giants och Jets i Amerikansk fotboll, Red Bulls och New York City FC i fotboll.

Den som besöker New York bör inte missa att besöka något av stadens alla museer, skyskrapor som One World Trade Center, Empire State Building. I staden finns flera parker, men den största och mest kända är Central Park som är en fantastisk oas mitt på Manhattan med mycket spännande intryck.

För att flyga till New York kan du välja mellan flygplatserna Newark, La Guardia eller JFK, alla med bra kommunikationer in till Manhattan där du antagligen kommer att spendera den mesta av tiden. Missa dock inte stadsdelarna Bronx, Brooklyn, Queens och Staten Island.