Populäraste resmålet för klassresan

Det går att diskutera vilket resmål som är populäraste i många timmar, det är i och för sig en smaksak med flera av de större researrangörerna har gått ut med att Turkiet är det populäraste resmålet för skolklasser.

Varför då?

För det första så beror det på att resorna är billiga, man kommer ner i ganska bra priser om man väljer att boka för hela klassen. En viss mängdrabatt kan då tillkomma. Turkiet gränsar till Medelhavet och är också ett populärt resmål för familjer och andra som vill byta kylan mot värme. I Turkiet är det fyra resmål som utmärker sig, det är Istanbul, Antalaya, Bodrum och Marmaris. Ska ni åka till något av dessa resmål så kommer ni att bli mycket nöjda. Lägstapris på resor till Turkiet ligger på omkring 2500 kr för en vecka och per person. För att få ihop pengar till sin resa kan man ta hjälp av företag som erbjuder provision på sina produkter. Bland annat Delikatesskungen hjälper skolklasser att åka på klassresa , nu finns det många andra bra företag som har liknande tjänster men Delikatesskungen sticker ut lite med sina produkter, så då tänkte vi att det skulle passa bra att tips om dem.

Säsong och väder i Turkiet

Från april till oktober är det den bästa tiden att åka till Turkiet, då är vädret som bäst och stabilast. Juni, juli och augusti innehåller minst nederbörd av alla månader under säsongen. Luftfuktigheten ligger på 80 % och det kan bli upp till 40 – 45 grader i skuggan om dagarna.

Vi tror absolut att det stämmer, att Turkiet är det populäraste resmålet för många skolor som vill ut och resa vid slutet på året. Vi tänkte ta och lägga upp en liten omröstning här på sidan vid ett senare tillfälle där man kan rösta fram sitt bästa resmål. Eventuellt att vi tar och kör en tävling i samband med det.